Onbetaalbare woningen voor starters, kinderen als drugskoeriers en flitsbezorgers die de straten overnemen. We weten dat het gebeurt in Amsterdam, maar hoe is het ooit zo gekomen? In Amsterdam wereldstad, een podcast van Het Parool, duikt presentator Lorianne van Gelder met Paroolverslaggevers en experts iedere week in een belangrijk Amsterdams thema en zoekt antwoord op de vraag: hoe zit dat eigenlijk?
Hoe is het culinaire niveau in Amsterdam zo hoog geworden? Waarom lijken de menu’s tegenwoordig zo op elkaar? En hoe is het voor een chefkok als er een recensent komt eten?
Reageren of vragen? podcast@parool.nl
Presentatie: Lorianne van Gelder
Te gast: Alice Boothby (lijstjes Het Parool), Charlotte Kleyn (culinair journalist) en Joris Bijdendijk (sterrenchefkok van restaurants Rijks en Wils)
Productie en montage: Verena Verhoeven
Eindredactie: Josien Wolthuizen
Muziek: Rinkie Bartels
Artwork: Sjoukje Bierma
Meer lezen?
- Hier vind je de pagina vol lijstjes met de beste tips voor Amsterdam.
- Ken je een restaurant met een goede akoestiek? Of heb je een andere tip voor een lijstje? Mail naar: uit@parool.nl.
- Boek ‘Uit eten in Amsterdam’ van Charlotte Kleyn en Maarten Hell.
See omnystudio.com/listener for privacy information.