INFO

Podcasttop10.nl

Deze site heeft als doel om de pareltjes uit de podcast-jungle te laten zien luisteren. Ik richt me hierbij vooral op de Nederlands- en Vlaamstalige podcasts. De podcasts zijn gecategoriseerd en er is een overzicht gemaakt van een Top 10. Deze Top 10 zal regelmatig ververst worden, mede aan de hand van feedback van gebruikers (oa. door gebruik van de stemfunctie).


FAQ

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’). (Wikipedia)

Hoe beluister ik een podcast?

Gebruik hiervoor de speler die inlaadt als je op de gewenste podcast hebt geklikt. Daarnaast kan je natuurlijk ook je favoriete podcast gebruiken; voor Apple devices (iPhone, iPad, Mac, enz) bestaat er de standaard Podcast app. Als Android gebruiker kan je kiezen voor bijvoorbeeld Spotify of Pocket Casts.
Vervolgens moet je in de betreffende app zoeken op de titel van de podcast en je daarop abonneren.

Welke podcast is de beste?

Vooralsnog is er geen nummering gemaakt voor de “top 10”. De lijst in de Over-all top 10 is een overzicht van de 10 (mi) beste podcasts van dit moment, in willekeurige volgorde.

Kan ik stemmen op een podcast?

Ja, je kan onderaan een podcast een stem omhoog uitbrengen. Wanneer een podcast meer stemmen heeft dan de huidige “top 10” dan zal de “top 10” heroverwogen worden.

Kan ik een podcast aandragen?

Weet je een leuke podcast? Laat het me dan weten via het contact formulier. Alvast dank!

Een aantal podcasts staan er dubbel in?

Het kan zijn dat een podcast meerdere keren verschijnt op de website. Dit komt omdat een podcast in meerdere categorieën valt, bijvoorbeeld de podcast Adieu God?; deze valt in de categorie “Religie” en in de categorie “Gesprekken/ discussie“.


Credits

  • Het gebruikte thema is van Kaira.
  • Gebruikte filmpjes komen van Pixabay.
  • Logo is gemaakt met behulp van Logomakr.
  • Dank aan de gebruikers voor de feedback en het aanleveren van goede tips!!!

Privacy

Zie privacybeleid-pagina.


Door

Site is gemaakt door Gert-Jan Boer. Er is geen commercieel belang. Voor contact, gebruik het contact formulier of een van de social-buttons aan de linkerkant.


Groen

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org